RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 7. Péntek
Ibolya, Afrodité
 

Javítóvizsga

JavítóvizsgaKedves Javítóvizsgások!

Segítve a felkészüléseteket, a dokumentum tárban elérhetővé váltak a javítóvizsga témakörei. Konzultáció a javítóvizsga előtt 2020. 08. 24-án (előtte egyeztetés az érintett tanárral).

A javítóvizsga időpontja: 2020. 08. 25. 8:00

A javítóvizsga helyszíne: kifüggesztve a vizsga napján a B épület aulájában

Megjelenés ünneplő ruhában.

A haladási bizonyítványát mindenkinek hoznia kell magával, és a javítóvizsga előtt, 7:45-ig le kell adnia a diákcentrumban.

Sikeres felkészülést kívánunk nektek!

IEDK-Digitális Alkotó Tábor Zuglóban (10-14 évesek)

IEDK-Digitális Alkotó Tábor Zuglóban (10-14 évesek)Kedves általos iskolás diákok, Kedves érdeklődök!

Ha érdekel az informatika, elektronika, digitalizáció és a kreativitás, akkor ajánjuk figyelmedbe a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Nyári Táborával kapcsolatos tájékoztató anyagát, amit a alábbi linken érhetsz el.

Amerikai és ITM-es delegáció látogatása iskolánkban

Amerikai és ITM-es delegáció látogatása iskolánkbanKedves Petrikesek!

Február 13-án az Amerikai Nagykövetség és az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) delegációja látogatott iskolánkba. A látogatás során a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kancellárja, Dr. Molnárné Rénes Éva és főigazgatója, Novák Géza ismertették a centrumban zajló szakmai munkát, valamint Tóth Edina tanárnő mutatta be iskolánkat. Ezt követően a vendégek részt vettek egy bemutató órán, amelyen a 12. C, környezetvédő osztály diákjai és tanáraik, Kullai-Papp Andrea tanárnő és Gőgh Zsolt tanár úr az iskolában zajló környezetvédelmi projektet mutatták be interaktív formában, a Webex-tábla segítségével. Az órát követően a laborokban zajló munkával is megismerkedhettek vendégeink Horváth Norbert tanár úr előkészítésében, Dr. Szerencsi Marianna tanárnő vezetésével. A látogatás végén az iskolánkban zajló Erasmus+ projekteket, az „Our Common European Tale”-t és az „Off the Beaten Path”-t bemutató kiadványokat ajándékoztunk a delegációk tagjainak. Reméljük, a látogatás egy jövőbeli, gyümölcsöző szakmai együttműködés kezdete volt.

 
Ezúton is köszönjük a délelőtt sikeres lebonyolításában nyújtott minden diák, tanár és kolléga segítségét

Bővebben: Amerikai és ITM-es delegáció látogatása iskolánkban

Iskola- egészségügyi ellátások

Iskola- egészségügyi ellátásokKedves Diákok, Szülők!

Iskolánkban iskola- egészségügyi és pályaalkalmassági szűrés és orvosi ellátás működik. Célunk, hogy segítsük az egészséges állapot megőrzését, betegségek megelőzését, hogy az iskolát elhagyva szakmájukban sikeres, kiegyensúlyozott emberek dolgozhassanak.
 

Bővebben: Iskola- egészségügyi ellátások

9E a Csodák Palotájában

9E a Csodák PalotájábanKedves Petrikesek!

A 9.E osztály a héten a Csodák Palotájába látogatott. Informatikus osztályként köpenyt és védőszemüveget ölthettek,  pár órára kémikusokká válhattak és kicsit betekintést nyerhettek a Richter Gedeon Laboratórium által nyújtott csodás világba.

Köszönjük a kísérő tanároknak Sárközi Paulik Brigittának és Kullai-Papp Andrea tanárnőknek, hogy kinyitották kicsit számunkra ezt a világot is.
 
 
 

Bővebben: 9E a Csodák Palotájában

Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2020

Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2020Kedves végzős Technikusok!

Elérhetővé váltak a szakmai vizsgaidőpontok, beosztások!

A táblázat alapján láthatjátok, mikor melyik vizsgarészből lesz a vizsgátok, áttekinthető formában, osztályonként, szakmacsoportonként!

Az írásbeli és a gyakorlati beosztás a vizsgát megelőző napon a B épület földszinten a könyvtár melletti falon lesz kifüggesztve, valamint az osztályfőnököknek e-mailen elküldve.

 

Mellékletek:
Fájl letöltése (vizsga_beosztas.xls)vizsga_beosztas.xls[ ]

Bővebben: Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2020

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

Kedves Versenyzők!

A 2019-2020-as tanévre meghirdetett Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi döntőjébe jutott tanulók névsora a mellékletben található.
 
Területi döntő: időpontja: 2020. február 22. (szombat)   09 órai kezdet
 
Helyszíne: 1146 Budapest, Thököly út 48-54 (B épület – 3. emelet)
 
a szervezők nevében: Szalkay Csilla
Mellékletek:
Fájl letöltése (eredmenyek-2020-petrik.pdf)eredmenyek-2020-petrik.pdf[ ]

Megújuló szakképzés

Megújuló szakképzésA megújuló szakképzésről

A szakképzés átalakításával egy olyan új rendszer alakul meg, amely a korábbinál jobban veszi figyelembe a tanulók alapkészségeit és szakmai kulcskompetenciáit, továbbá rugalmasan követi a munkaerőpiaci elvárásokat, emellett átjárhatóságot biztosít az iskolák között. A szakmák és ágazatok, illetve a képzési tartalmak újragondolásával a gyakorlatorientált oktatás segítségével a tanulók piacképes és korszerű tudással lépnek be a munka világába.

A megújult szakképzési struktúra új lehetőséget biztosít a korábbi tanulmányaikban kudarcot megélő fiatalok számára, a Dobbantó Program segítséget nyújt a felzárkózásban, majd a műhelyiskolai képzésbe való továbblépéssel szakmai bizonyítványt szerezhetnek. Az orientációs évfolyam azon útkereső tehetséges tanulókat szólítja meg, akik bizonytalan szakmaválasztással lépnek be a szakképzésbe, ezért a pályaválasztás előtt szeretnék megismerni az ágazatokat és a szakmákat.

A szakképzésben megvalósított változásokról bővebb információkat talál az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján (www.ikk.hu).

További kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen.

Várjuk szeretettel, tanuljon nálunk!

Bővebben: Megújuló szakképzés

Nem a tudást, az embert vesszük fel

Nem a tudást, az embert vesszük felKedves Petrikesek!

Iskolánk 14R-es rendszerüzemeltető osztálya Kovács István tanár úr meghívására 2020. 01.27-én az Emarsys nemzetközi céghez látogatott el IT szakmai angol nyelvóra keretében. A gyakorlati feladatokkal tarkított reggelen sok hasznos tippet kaptunk, milyen készségekre van szükség a jövő informatikusának, mennyire fontos a jó kommunikáció és az angol nyelv ismerete. Köszönjük szépen a lehetőséget és az érdekes előadást Kovács István csoportvezetőnek és kollégáinak. 

Bővebben: Nem a tudást, az embert vesszük fel

Petrikesek előadása az ELTE PPK-n

Petrikesek előadása az ELTE PPK-nKedves Petrikesek!

2020. február 24-én Salát Magdolna tanárnő meghívására iskolánk informatikus technikus diákjai (13S, 14S) előadást tartottak tanárszakos hallgatóknak Our culture is our gif(t) eTwinning-Europeana projektünkről, valamint a Biztonságos Internet Napra készült társasjátékainkról. Gratulálunk a tanulóknak az előadáshoz és köszönjük a meghívást!

 

 

 

 

 

Bővebben: Petrikesek előadása az ELTE PPK-n

Biztonságos Internet Nap 2020: verseny!

Biztonságos Internet Nap 2020: verseny!Kedves Petrikesek!

Kedves petrikes osztályok, egy izgalmas kihívásra szeretnénk felhívni a figyelmeteket! Várjuk a jelentkezőket

Mellékletek:
Fájl letöltése (Petrikings.png)Tarsasjatek_keszito_verseny[ ]

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036